Viitorul Antreprenoriatului

Ştiu că având în vedere destinaţia site-ului şi termenul folosit, vă aşteptaţi acum să discutăm despre luarea în antrepriză a unor lucrări. Însă vrem să ne referim la viitorul IMM-urilor din România. Coloana vertebrală a oricărei economiii, sectorul IMM-urilor este unul mai mult autosusţinut, numărul mare al reprezentanţilor cu putere redusă, ducând la o insuficientă putere de influenţă în zona conducerilor centrale.

Am reuşit de curând să ducem la bun sfârşit o colaborare foarte fructuoasă cu cei de la Cilv Consulting, prin intermediul căreia am implementat o strategie puternică de afaceri şi am eliminat o mare parte din neregulile care apăreau de la operaţiunile zilnice până la cele de viziune. Cu o echipă de oameni tineri, pasionaţi şi încrezători că pot schimba ceva în România, cei de la Cilv Consulting mi-au arătat că mai sunt şanse pentru viitorul antreprenoriatului în România.

Am avut mai multe discuţii legate pe tema aceasta şi am aflat mai multe detalii cu privire la sectorul IMM-uri. De exemplu, înfiinţarea unei firme, spre deosebire de acum 21 de ani când am pus bazele Livsim Policom, se face acum mult mai uşor. Înfiinţarea unui SRL-D se face acum în doar 3 zile. Ce este un SRL-D? Este un SRL-Debutant, care îţi permite să participi la Programul SRL-D 2013 pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile de până la 10.000 de euro din partea statului român. Însă acesta nu este singurul program program prin care poţi obţine finanţare nerambursabilă. Mai avem şi Programul START cu până la 22.000 de euro AFN sau Programul Comerţ cu 50.000 de lei. Mai nou, exista si programul Romania Startup Nation.

Evident, programele acestea finanţate de stat au bugete relativ mici şi abia apucă să ajute puţin peste 1000 de IMM-uri din România. Însă nu sunt de neglijat, mai ales că orice finanţare, mai ales nerambursabilă este bine venită. Dacă vreţi mai multe informaţii despre aceste finanţări, puteţi vizita www.planul-de-afaceri.ro.

Mai sunt multe de făcut pentru IMM-urile din România, însă şanse sunt mai sunt. Trebuie promovat antreprenoriatul, trebuie asigurat un sprijin mai mare din partea statului român,  dar şi din partea noastră, a celorlalţi. Pot să vă spun că antreprenoriatul îţi asigură motivaţia de a lucra mai mult, mai bine şi mai plăcut. Afacerea ta îţi oferă numeroase satisfacţii şi chiar dacă nu e un panaceu, chiar merită să fie experimentată de cât mai multe persoane.

Cere oferta de pret!
SUNA ACUM!