Conteaza vremea atunci cand faci un studiu geotehnic?

Conteaza vremea atunci cand faci un studiu geotehnic?

Pentru ca se apropie in curand sezonul rece, vrem sa raspundem unei intrebari tot mai regasita in aceasta perioada: faceti studii geotehnice si iarna? Daca e zapada? Daca tocmai a plouat? In principiu, raspunsul este da. Vremea nu influenteaza in mod semnificativ realizarea studiului geotehnic.

Am realizat studii geotehnice in Delta Dunarii, cu foraj realizat dintr-o barja plutitoare. Am realizat studii geotehnice si pe zapada inalta de 1 metru. Echipamentele pe care le avem sunt rezistente la apa si pot lucra in orice conditii atmosferice. Limitarile vremii sunt date mai degraba de limitarile muncii in conditii vitrege, nu de calitatile studiului geotehnic.

De aceea, de exemplu, in conditii de ploaie rece pe un vant puternic vom alege totusi sa nu lucram. Decat daca exista deja un contract cu termene de respectat si atunci nu avem de ales.

Dar in principiu, faptul ca afara ploua usor sau avem zapada de orice inaltime, nu reprezinta un impediment pentru noi sa realizam studiul geotehnic. Iar probleme de sol pe care noi le preluam din teren sunt testate in laborator tinandu-se cont de proceduri care compenseaza orice influenta a mediului asupra lor.

Asadar, noi lucram pe toata perioada anului, cu un minim de lucru in perioada sarbatorilor de iarna, pentru ca din acel moment, volumul de munca sa creasca destul de constant pana prin luna mai, cand se atinge un maxim, de unde volumul scade iar pana in iarna aceluiasi an. De aceea, recomandarea noastra este sa realizati un studiu geotehnic in perioada de iarna chiar, cand volumul de munca e mai scazut, durata de livrare mai mica si pretul este si el un pic mai mic.

Cere oferta de pret!
SUNA ACUM!