Foraje Puturi de apa

Realizarea de foraje și echipare puțuri de apă

La prima vedere, nimic mai simplu și mai obișnuit ca apa de care avem parte toată ziua. De fapt, apa este omniprezentă ȋn viaţa de zi cu zi, curge la robinet, cade din cer, ca ploaie sau lapoviţă și zăpădă, o vedem ȋn râuri, pârâuri, fântâni, puţuri de apă, se găsește de cumpărat din supermarketuri sau din magazine.

O bem, o folosim la gătit, ne spălăm cu ea, ȋnotăm ȋn ea, suntem alcătuiţi ȋn mare măsură din ea. Este cea mai preţioasă substanţă, dacă luăm ȋn calcul importanţa ei. Dar faptul că e atât de răspândită ne face să o privim cu oarecare nepăsare, fără să luăm în calcul beneficiile furnizate, drumul parcurs până la noi şi chiar efortul care s-a depus în efectuarea forajului puţului de apă. Cu toate acestea consumul de apă s-a mărit de șase ori ȋn ultimul secol, și se va dubla până ȋn anul 2050.

Rezultatele studiilor arată că rezervele de apă dulce ale Pământul sunt insuficiente pentru a aproviziona toată populaţia Terrei. O problemă ȋn plus, consideră oamenii de știinţă, o reprezintă poluarea surselor de apă potabilă, precum și defrișarea pădurilor. Problema apei potabile va fi una tot mai strigentă pe măsură ce trece timpul. Iar noi, cei de la Livsim Policom SRL vrem să adresăm această problemă, prin realizarea de foraje şi echiparea completă a puţurilor de apă.

Fiecare familie caută să-și realizeze propria alimentare cu apă ca sursă de rezervă ȋn caz că reţeaua orășeneasă nu mai face faţă solicitărilor sau dacă s-a mutat într-o nouă locaţie unde reţeaua comună nu este prezentă. Pentru acest lucru apelează la o societate de profil, care va executa un foraj vertical de la suprafaţă până la adâncimea stratului acvifer sau a stratului freatic. Forajul se poate executa la diametre diferite, ȋn sistem rotativ, umed sau uscat(cu șnec) prin metoda circulaţiei fluidului de foraj direct (ȋn varianta clasică sau cu carotiere introductibile) sau cu circulaţie inversă. Precum se poate vedea, deja lucrurile încep să se complice când vorbim despre puţuri de apă.

Dorim totuşi să simplificăm lucrurile. Şi vă spunem astfel, care trebuie să fie aspectele care să vă intereseze ȋn principal la achiziţioanarea serviciilor de execuţie puţ (foraj) de apă:

Debitul acviferului/freaticului. În funcţie de capacitatea de debitare a acviferului, de grosimea stratului acvifer, de necesarul solicitat de beneficiar, se stabilesc de comun accord ȋntre părţi, caracteristicile forajului (diametru săpare, diametru tubulatură, filtre, pompă plus multe alte detalii).

Adâncimea acviferului sau a pânzei freatice. Amplasamentul propus pentru foraj se alege de comun acord cu beneficiarul, ţinându-se cont de situaţia existentă pe teren (în jurul forajului se vor institui zonele de protecţie sanitară în conformitate cu legislaţia în vigoare), de stratul de apă ce se dorește a fi exploatat (pe măsură ce se avansează există mai multe straturi de apă ce pot fi exploatate, fiecare cu propriile caracteristici), de necesarul de apă, de calitatea apei solicitate.

Construcţia puţului. Aceasta ţine cont de condiţiile geologico-tehnice ȋn care se execută forajul, diametrul final al forajului, diametrul burlanelor pe intervale și adâncimiele ȋn care se introduc.  După execuţia puţului se poate determina raza de influenţă, coeficientul de filtrare prin pompări experimentale, nivelul static, nivelul dinamic plus alte detalii.

Preţul evident este direct dependent de toate detaliile prezentate până acum, fiind în final şi o negociere directă ȋntre client şi furnizor.

Precum se poate vedea, realizarea unui foraj de puţ de apă şi echiparea acestuia, reprezintă un proces foarte elaborios, complicat şi minuţios, însă cu efecte benefice pe măsură: apa fără de care nu putem trăi.

Având însă în vedere numărul ridicat de aspecte care nu pot fi lămurite doar printr-o simplă prezentare pe site, dacă sunteţi interesat de realizarea unui puţ de apă, vă recomandăm să ne contactaţi direct pentru a putea să discutăm mai pe larg.

Cere oferta de pret!
SUNA ACUM!