Studiu Geotehnic Este Doar Primul Element Critic

Precum am spus de multe ori pe acest site, studiul geotehnic reprezintă fundaţia tehnică a viitoarei construcţii pe care doriţi să o realizaţi. Cu toate acestea, trăinicia acesteia este dată de rezistenţa celei mai slabe verigi din lanţ. Un studiu geotehnic bine făcut este esenţial însă nu este suficient. De aceea, atunci când construiţi trebuie să acordaţi o atenţie deosebită tuturor aspectelor care determină în final rezistenţa construcţiei în timp.

Studiul geotehnic reprezintă primul pas spre realizarea unui construcţii durabile. Odată obţinute datele importante cu privire la calitatea pământului de fundare, se va trece la proiectarea structurii de rezistenţă. Este important ca în cadrul acestei etape să se ia în considerare toate informaţiile furnizate de studiul geotehnic. Pe baza acestora se va proiecta structura de rezistenţă. In mod evident, soluţiile în cazul acesta, pot fi foarte variate, atât tehnic cât şi financiar, iar stabilirea lor va fi determinată atât de profesionalismul celui care realizează proiectare dar şi de aversiunea faţă de risc a proprietarului. Dacă îi place să trăiască riscant sau să cheltuiască o sumă cât mai mică de bani, atunci acesta poate să aleagă o soluţie tehnică ieftină dar precară. Dar oare merită să faci o economie de câteva sute sau poate mii de euro, un procent mic din totalul investiţiei, pentru a pune în periocol viaţa ta şi a celor dragi cu care vei trăi sub acelaşi acoperiş? 

O documentaţie tehnică perfectă însă nu e suficientă. De fapt, orice documentaţie este pe atât de utilă pe cât este bine este implementată. Iar aici există două potenţiale probleme. În primul rând este posibil ca în executare să nu se respecte proiectarea. Din foarte multe motive: de la dorinţa de a face economii de bani până la neatenţie, greşeli sau chiar, uneori,  rea voinţă din partea antreprenorului.

În al doilea rând, calitatea materialelor folosite determină calitatea construcţiei finale. Foloseşti materiale de bună calitate, vei avea o construcţie trainică. Nu foloseşti, nu vei avea. Din păcate, la acest capitol, foarte mulţi aleg materialele de construcţii după un singur criteriu: preţul. Iar acesta e foarte înşelător. Calitatea materialelor de construcţii variază foarte mult. Fierul beton, cumpărat din 5 locuri diferite, teoretic cu aceleaşi proprietăţi poate fi foarte diferit. De altfel, diferenţele sunt atât de mari, încât, un fier beton cumpărat dintr-o locaţie poate fi îndoit cu mână, în timp ce altul are nevoie de scule şi forţă pentru a-i fi aplicat acelaşi tratament. Nu cred că mai are sens să spun care este mai bun.

În final, trăinicia construcţiei precum am explicat, depinde de foarte mulţi factori, şi este important să acordaţi o atenţie deosebită fiecăruia dintre ei. Pentru că făcând acum câteva mii de euro economii, vă puneţi în pericol viaţa, siguranţă şi în cel mai bun caz, veţi ajunge să cheltuiţi pe reparaţii mai mult decât ce aţi economisit acum.

Calitatea nu dezamăgeşte niciodată. Alegeţi-o! 

Cere oferta de pret!
SUNA ACUM!