Asa cum unii considera ca unele lucruri ar putea sa nu faca parte dintr-un proiect ai putea avea tendinta ca un studiu geotehnic ar putea lipsi din proiectul tau. Insa vei ajunge sa regreti ulterior pentru ca in timp iti dai seama de importanta lucrului bine facut si la timp. Scapi de grija si faci o investitie care sa merite.
De ce este un studiu geotehnic important? Pentru ca de la punctul zero al investitiei tale vei avea siguranta ca totul este de durata, calitativ. Nici nu va mai conta ca vei folosi materialele de constructii cele mai scumpe, ca zona este una atractiva; in orice caz este vorba de rezistenta pamantului, terenului exact acolo unde vrei sa ridici o constructie, acolo unde vrei sa reconditionezi o cladire deja existenta.
Intr-un mod mai concret studiul geotehnic vine cu o detaliere a ceea ce inseamna tipul de sol si cum influenteaza asta ulterioara constructie. Nu te gandesti ca incepand sa torni temelia unei case iti dai seama ca totul sta intr-o panta si poate cu riscul de a se denivela? Ca sa nu mai spunem de riscul ce il impune un teren unde alunecarile sunt frecvente sau pur si simplu suprafata afectata in urma unui astfel de nefericit eveniment.
Pentru ca ceea ce trebuie sa faci este masura de precautie a nega importanta unui studiu geotehnic e ca si cum ai spune ca nu iti trebui masuri de protectia muncii pentru ca nu s-au produs accidente in cazul tau, in firma ta. Si cand ai inteles pe deplin ceea ce trebuie sa ai in vedere te vei preocupa de echipa de profesionisti care sa realizeze acest studiu. Cu un pret si o durata de executie care variaza este tot timpul o raportare la cazul concret, la tipul de constructie, de teren, la planul clientului.