Studiu geotehnic cu foreza manuala

Realizarea unui studiu geotehnic presupune mai multe etape importante:
– Efectuarea forajului geotehnic cu prelevarea probelor de sol
– Analiza probelor de sol într-un laborator specializat
– Redactarea documentației
Etapele de mai sus sunt specifice in general celui mai des întalnit tip de studiu geotehnic, cel efectuat pentru o casă. În cazul unor investigații geotehnic mai complexe, evident, procedura devine mai complexă, presupune instalații de foraj mecanizate, prelevare de probe de sol de dimensiuni mai mari, de la adâncimi mai mari. Analizele în laborator pot fi si ele mai complexe iar redactarea documentației presupune și veririfacarea Af (Adâncime de fundare, realizată de un alt geolog, care verifică primul studiu geotehnic).

In cazul unui studiu geotehnic pentru o locuință individuală însă, necesarul de informații pentru dimensionarea structurii de rezistență se poate obține cel mai eficient din punct de vedere economic printr-o foreză manuală. Aceasta are câteva avantaje importante fața de o instalatie mecanizată: este ușoară, foarte mobilă, se poate da foraj in spații foarte strâmte și iți poate termina un foraj de 5-6 metri, necesar pentru o casă, in doar 60 de minute in medie. De asemenea, avand in vedere faptul ca este actionata doar de doi oameni, și costurile de exploatare sunt mult mai mici decat în cazul unui echipament mecanizat, ce devine mai rentabil cu cât forajul trebuie sa fie mai adanc iar numarul de foraje crește.

Mai jos regasiți un clip video in care se pot vedea cei doi oameni acționând foreza manuala. In spate, un al treilea om execută dezvelirea la fundație esențiala pentru construcțiile ce se vor realiza la calcan (adică vor fi aproape lipite de o construcție deja existentă). În clip s-a efectuat forajul geotehnic pentru construcția unei case de tip locuința, regim de inălțime P+1, zona Cotroceni, București

Cere oferta de pret!
SUNA ACUM!